top of page
Peter Scheijgrond

EWA at Offshore Experience

Door: Maarten Berkhout & Peter Scheijgrond


Afgelopen dinsdag, 10 september, vond de Offshore Experience 2024 plaats in Den Helder. Dit jaar stond het thema ‘Healthy Energy’ centraal en natuurlijk was de EWA aanwezig!


v.l.n.r: Jeroen Boks, Erwin Meijboom, Bart Veldhuizen, Peter Scheijgrond, Maarten Berkhout, Bas Vobergen, Luc Hamilton

Healthy Energy

De kernwaarden die op de website van het evenement te vinden zijn, sluiten perfect aan bij waar de EWA voor staat en zich op richt: “Een gezonde Noordzee, een gezonde regio en een gezonde leefomgeving. Een sterke groene en blauwe economie zorgen voor een leefbare omgeving met een gebalanceerd systeem, dat oog heeft voor de huidige transities op het gebied van energie, voedsel en natuur. Maar daarvoor zijn ook gezonde randvoorwaarden nodig: een robuust bedrijfsleven (met duurzame assets), een gezond verdienmodel, beleid dat dit ondersteunt en constructieve relaties tussen de verschillende belanghebbenden.”


Veel interesse in masterclass energie uit water

Op de Offshore Experience 2024 hebben we een goedbezochte masterclass gepresenteerd, gemodereerd door Maarten Berkhout. Tijdens deze sessie reflecteerde Rik Hoeksema van het Waddenfonds op het TNO-rapport, dat eerder dit jaar in opdracht van het Waddenfonds is opgesteld.




Zichtbare rol van EWA-leden

Op de beursvloer waren diverse EWA-leden aanwezig, waaronder Symphony Wave, WECO, Teijin Aramid, SeaQurrent, Bluespring, Slowmill en Equinox. Dankzij hun aanwezigheid hebben we een zichtbare bijdrage geleverd aan dit mooie evenement. ECHT en Port of Den Helder bedankt voor de voortreffelijke organisatie. We kijken ernaar uit om gezamenlijk verder te werken aan meer duurzame offshore energie en groene werkgelegenheid in Nederland!







5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page